Ura hekurudhore Sibley

Ura hekurudhore Sibley është një urë hekurudhore me një binar të kompanisë hekurudhore amerikane të Klasit 1 BNSF Railway mbi rrjedhën e poshtme të lumit Missouri. Ndodhet rreth 35 kilometra në lindje të Kansas City pranë qytetit me të njëjtin emër të Sibley, ku lumi Missouri formon kufirin midis Jackson County dhe Ray County në shtetin amerikan të Misurit.

Ura e parë u hap këtu në 1888 si pjesë e zgjerimit të rrjetit hekurudhor Atchison, Topeka dhe Santa Fe (AT&SF) nga Kansas City në Çikago. Misuri i egër, i cili ishte ende i parregulluar në atë kohë, ishte një lumë shumë gjarpërues, veçanërisht në rrjedhat e poshtme të tij, gjë që bëri të nevojshme masa të gjera inxhinierike hidraulike për dekada për të shmangur ndryshimin e rrjedhës së lumit në vendin e urës. Me zhvillimin e lokomotivave gjithnjë e më të fuqishme me avull në fillim të shekullit të 20-të, ura e kapur prej hekuri arriti kufirin e ngarkesës, gjë që kërkonte zëvendësimin e superstrukturës me një strukturë çeliku për ngarkesa më të larta. Nga viti 1911 deri në vitin 1915, dërrasat e urës kryesore dhe urës së trenit të afrimit verior u zëvendësuan gradualisht përgjatë strukturës 1.2 kilometra të gjatë gjatë operacioneve në vazhdim. AT&SF u bashkua me BNSF në 1995, e cila operon urën, e cila ka mbetur e pandryshuar që nga viti 1915, si pjesë e linjës së saj kryesore transkontinentale midis Kalifornisë Jugore dhe Çikagos për transportin hekurudhor. Që daton në AT&SF, ky korridor hekurudhor njihet tani si Transcon Southern dhe është rruga kryesore për shërbimet intermodale të mallrave të BNSF. Shefi Jugperëndimor i distancave të gjata Amtrak gjithashtu kalon urën. Trafiku mesatar përgjatë urës në vitin 2017 ishte 70-75 trena në ditë.

Histori

Hekurudha Atchison, Topeka dhe Santa Fe (AT&SF) i pati fillimet e saj në Amerikën Qendrore, ku filloi të lidhte qytetet me të njëjtin emër të Atchison dhe Topeka, Kansas në 1859. Me zgjerimin e rrjetit të rrugëve në jugperëndim përmes Kolorados dhe New Mexico, destinacioni i dëshiruar Santa Fe u përfshi në emrin e kompanisë në vitet 1860.

Kompania arriti në Albuquerque në 1880 dhe vazhdoi të zgjerohej në perëndim në Kaliforni dhe në jug në Gjirin e Meksikës nga mesi i viteve 1880. Lumi Missouri siguroi një pengesë natyrore për zgjerimin në shtetet veriore dhe lindore të Midwest, por gjithashtu pengoi hekurudhat nga zgjerimi në Kansas. Vetëm në vitin 1869 u ndërtuan urat e para hekurudhore përtej lumit, si Ura Hannibal në Kansas City (1869), Ura Wabash në Saint Charles (1871) ose Ura Omaha në Omaha (1872), por këto ishin nën kontrollin e kompanive të tjera hekurudhore. Kansas City ishte pika kryesore e transferimit të AT&SF me rrjetet hekurudhore Verilindore, por me zgjerimin e kompanive të tjera në Kansas në fillim të viteve 1880, Presidenti i AT&SF William Barstow Strong (1881-1889) vendosi të zgjerojë rrjetin e vet të rrugëve nga Kansas në Çikago.

Strong donte të krijonte lidhjen më të drejtpërdrejtë dhe më të shpejtë me Çikago me inxhinierin e tij kryesor Albert A. Robinson. Strong bleu hekurudhën e Çikagos dhe të St. do të duhet (prandaj referuar edhe si një linjë ajrore).

Leave a Reply